Gratis bestelopties voor afhalen voor lokale horeca in Nederland

Door de Coronacrisis zijn veel horecagelegenheden in Nederland hun afzetmarkt kwijtgeraakt en verliezen ze broodnodige omzet.

Gelukkig zijn er ook veel slimme ondernemers die samenwerken om gezamenlijk een online bestelmogelijkheid te maken waarop mensen – die thuiswerken – toch eens in de zoveel tijd een maaltijd kunnen bestellen en zo de lokale ondernemers deze spannende tijd helpen doorkomen.

takeout window
Raam voor het ophalen van takeout en to-go bestellingen

Voor veel ondernemers is het moeilijk om een online bestelmogelijkheid te creëren op hun website omdat ze hiervoor de kennis niet hebben. De onderstaande diensten zijn gratis te gebruiken tijdens de nationale quarantaine en in enkele uren te realiseren. Daarna hoeft de ondernemer alleen nog maar zijn klanten te informeren via hun gebruikelijke kanalen: Facebook pagina’s, instagram, website, whatsapp of E-mail.

#supportyourlocalsNL

https://www.supportlocals.nl/

Andere lokale producenten werken gezamenlijk aan een heuse box met producten waar ze allemaal aan bijdragen. De box kan door mensen online besteld worden en wordt dan bezorgd. Op die manier zijn de lokale ondernemers in staat hun producten tóch af te zetten en verminderen ze de druk op de supermarkten die onder grote druk staan vanwege de bevoorraadingsproblemen en het hamstergedrag van mensen in de tijd van crisis.

NOW Fonds

Steeds meer horecaondernemers zijn bezig met het opstarten van een bezorgdienst bij hun klanten en het mogelijk maken van het afhalen van maaltijden. Er is echter een direct verband tussen hoeveel omzet u nu nog maakt en de hoogte van de maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), de voormalige uitkering werktijdverkorting.

‘Er zijn dus situaties denkbaar waar bezorgen en/of afhalen u geld gaat kosten in plaats van dat het u geld oplevert’.

Ad Bolleman

Dus het compenseren van omzetverlies door thuis te gaan bezorgen en producten af te leveren bij de mensen, kan er toe leiden dat uw omzetverlies daalt maar daardoor ook de compensatie uit het NOW fonds. Lees meer hierover bij Misset Horeca.